Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μεταγραφικός «πυρετός» για Λίβερπουλ

Μπορεί να έχει αποκτηθεί μόνο ο Τζόρνταν Χέντερσον φέτος στη Λίβερπουλ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η διοίκηση έχει ηρεμήσει. Κάθε άλλο. Κινείται προς πάσα κατεύθυνση, υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα, όμως οι οικονομικές απαιτήσεις των αγγλικών ομάδων, έχουν «κολλήσει» τις υποθέσεις. Άνταμ και Ντάουνινγκ στο προσκήνιο.

Αποκτήθηκαν

Αρχικά οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά αποκτώντας τον Τζόρνταν Χέντερσον από τη Σάντερλαντ έναντι 16 εκ λιρών.

Χάθηκαν

Οι επόμενοι στόχοι δεν στέφθηκαν από επιτυχία όμως αφού χάθηκαν οι Άσλεϊ Γιανγκ (16 εκ λίρες) και Φιλ Τζόουνς (16 εκ λίρες) που κατέληξαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Κόνορ Γουίκαμ (8 εκ λίρες) που υπέγραψε στη Σάντερλαντ. Στη συνέχεια η περίπτωση του Γκαέλ Κλισί (7 εκ λίρες) φάνηκε να προχωράει όμως ο μπακ της Άρσεναλ δείχνει να οδεύει προς Μάντσεστερ Σίτι.

Διαπραγματεύονται

Ο Τζον Χένρι όμως δεν έμεινε με δεμένα χέρια και προχώρησε επίσημα σε διαπραγματεύσεις τόσο με την Άστον Βίλα για τον Στιούαρτ Ντάουνινγκ, όσο και με την Μπλάκπουλ για τον Τσάρλι Άνταμ. Οι δύο παίκτες ξεχώρισαν στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ και έχουν πάρει τη θετική εισήγηση και του Κένι Νταλγκλίς. Ωστόσο παρόλο που έχει φτάσει πολύ κοντά στην απόκτησή τους και οι δύο περιπτώσεις έχουν κολλήσει στις οικονομικές απαιτήσεις των ομάδων τους που τους κοστολογούν στα ύψη, χωρίς να δείχνουν διάθεση να πέσουν.

Διοικητική ηρεμία

Πάντως η διοίκηση της Λίβερπουλ είναι σίγουρη και καθησυχάζει τους οπαδούς της τονίζοντας πως ακόμη και αν δεν προχωρήσουν οι εν λόγω περιπτώσεις, μεταγραφές θα γίνουν σίγουρα. Απλά ίσως οι μεταγραφές γίνουν αυτή τη φορά από ομάδες του εξωτερικού, αφού θεωρούν ότι στην Αγγλία υπάρχει μεγάλη υπερκοστολόγηση στην αξία των παικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου