Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Copa America, που θα διεξαχθεί στο "Estadio 23 de Agosto", της Αργεντινής, χωρητικότητας 24,000 θέσεων.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Οι Κολομβιανοί ντεμπουτάρουν απόψε και θέλουν τη νίκη, για να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία του 1ου ομίλου, καθώς, η Αργεντινή και Βολιβία αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1).

Κατά το παρελθόν, η Κολομβία κατέκτησε μία φορά το Copa America, όταν το διοργάνωσε η ίδια, το 2001. Φέτος, οι προσδοκίες είναι μεγάλες, καθώς, έπειτα από αρκετά χρόνια, το ρόστερ θεωρείται πλήρες και πολύ ποιοτικό.

Η ομάδα του Hernan Dario Gomez βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα αγωνιστεί με έναν καθαρόαιμο φορ, τον Falcao (39 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις, τη χρονιά που ολοκληρώθηκε) και πολυπρόσωπο κέντρο. Αυτό το σχήμα λογοκρίθηκε, αρκετά, από μερίδα του Τύπου, επειδή οι "καφετέρος" δεν μπορούν να σκοράρουν με ευκολία, παρότι διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες.

"Είναι ξεκάθαρο, ότι θα φύγω, αν δεν προκριθούμε, στην επόμενη φάση του θεσμού. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα και ποιοτικούς παίκτες και θα είναι μεγάλη αποτυχία, αν δεν προκριθούμε, τουλάχιστον, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στο μυαλό μας έχουμε και τα παιχνίδια του Οκτωβρίου, όταν ξεκινάμε την προσπάθεια πρόκρισής μας, στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο", δήλωσε ο Gomez, προκαλώντας την αντίδραση της Ομοσπονδίας, η οποία επεσήμανε, δια στόματος του προέδρου της, ότι ουδέποτε έχει τεθεί θέμα αντικατάστασης του έμπειρου τεχνικού.

Μοναδικός απών είναι ο τερματοφύλακας David Ospina (Nice), που τραυματίστηκε, στην τελευταία προπόνηση και στη θέση του κλήθηκε ο Nelson Ramos (Millonarios). Ο David Ospina αναμενόταν βασικός στο τουρνουά, αλλά στην ενδεκάδα θα αγωνιστεί ο Martinez (Once Caldas), ο οποίος προέρχεται από σταθερή χρονιά, σε πρωτάθλημα και Libertadores.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1) : Martinez - Zuniga, Yepes, Perea, Armero - Bolivar, Guarin - Aguilar, Moreno, Ramos - Falcao.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Η Κόστα Ρίκα μετέχει για τέταρτη φορά στο Κόπα Αμέρικα. Στο οποίο, σε γενικές γραμμές, τα έχει πάει αρκετά καλά. Φέτος, βέβαια, η Ομοσπονδία δεν έστειλε τους πρωτοκλασάτους παίκτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο πρόσφατο Gold Cup.

Λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα των "τίκος" έγινε γνωστό, ότι ο στόπερ Dennis Marshall έχασε τη ζωή του, σε ατύχημα, όταν οδηγούσε σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της πατρίδας του. Όπως είναι λογικό, όλοι είναι συγκλονισμένοι, καθώς το σοκ ήταν μεγάλο. 0 25χρονος συμμετείχε στο Gold Cup, όπου και σημείωσε το τελευταίο γκολ της Κόστα Ρίκα, καθώς, στη συνέχεια, η εθνική αποκλείστηκε, στα πέναλτι, από την Ονδούρα. Αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του, λίγο πριν τη σέντρα του αποψινού αγώνα.

"Ζήτησα από τους παίκτες να συγκεντρωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν πρέπει να φοβηθούμε το παιχνίδι και δεν έχουμε σκοπό να κλειστούμε στην άμυνα. Στις συζητήσεις μας, τόνισα, ότι δεν χρειάζεται να έχουν άγχος και ότι, όσα αρνητικά σχόλια ειπωθούν ή γραφτούν, θα πάρω ο ίδιος την ευθύνη πάνω μου. Η πρεμιέρα είναι πάντα σημαντική, γιατί σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις προβάδισμα πρόκρισης και μπορείς, στη συνέχεια, να παίξεις τα άλλα δυο παιχνίδια, γνωρίζοντας τι σε βολεύει", δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός Ricardo La Volpe.

Όπως έχει αναφερθεί, η αποστολή των "τίκος" αποτελείται από νεαρούς παίκτες, που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που τα "βαριά" ονόματα της εθνικής περνάνε τις τελευταίες μέρες ξεκούρασης. Περισσότερες είναι οι κλήσεις των παικτών της Saprissa και της Alajuelense, που είναι οι δυο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

17/07/04: 2-0 (Copa America)
16/06/97: 4-1 (Copa America)
ΠΡΟΤΑΣΗ 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου