Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Αναμέτρηση στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Copa America που θα διεξαχθεί στο «Ciudad de La Plata».

Διαιτητής της συνάντησης είναι ο Raúl Orosco (Βολιβία)


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Η Βραζιλία ξεκινάει την «περιπέτεια» της στο Copa America, με ξεκάθαρο στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο, στο «σπίτι» της μισητής της αντιπάλου, της Αργεντινής. Πάντως, στα φιλικά που έδωσε, μετά την αποτυχία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αμερικής, δεν ικανοποίησε, ιδιαίτερα. Και αυτό, επειδή κέρδισε μεν κάποιες ομάδες, αλλά αυτές ήταν αρκετά αδύναμες, χωρίς να πείσει με τις εμφανίσεις της, κάτι που φάνηκε και στο τελευταίο της φιλικό, που έγινε στην έδρα της, επικρατώντας με το «ισχνό» 1-0 της Ρουμανίας.
Τουλάχιστον, έχει «δέσει» την άμυνά της, καθώς δεν δέχθηκε γκολ, στους τρεις τελευταίους της αγώνες.

Πάντως, ο Mano Menezes, που κάνει «σεφτέ», σε επίσημη διοργάνωση, ως τεχνικός της ομάδας, πήρε τους καλύτερους διαθέσιμους παίκτες, που έχει στη διάθεση του. Όταν ρωτήθηκε, σχετικά με τον σχεδιασμό της ενδεκάδας και πώς θα αντιδράσει, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, απάντησε:
«Σίγουρα, έχουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Περιμένουμε να μαρκάρουν πολύ καλά τον Ganso, αλλά δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε, πώς θα τους αντιμετωπίσουμε, αυτό το κρατάμε μεταξύ μας»!

Όσον αφορά στο παιχνίδι με τη Βενεζουέλα, παρότι η Βραζιλία έχει κερδίσει τα 18 από τα 20 παιχνίδια της ιστορίας της, με τη συγκεκριμένη αντίπαλο, ο Menezes περιμένει δυσκολίες, τονίζοντας:
«Πολλές ομάδες βελτιώνονται, κάθε χρόνο και η Βενεζουέλα είναι μία από αυτές, κάτι που έδειξε στα πρόσφατα παιχνίδια της. Θα προσπαθήσει και αυτή να παίξει τον ρόλο της στο θεσμό, γι’ αυτό και δεν περιμένω εύκολο παιχνίδι».

Η ενδεκάδα που θα παραταχθεί έχει να παίξει μαζί, εδώ και ένα χρόνο περίπου, από πέρυσι τον Αύγουστο και το φιλικό με τις ΗΠΑ, με αρκετά επιθετικογενείς παίκτες και δύο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ, τους, Lucas, Ramires. Τον ρόλο του οργανωτή θα έχει ο Ganso της Σάντος, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν οι γρήγοροι και ευέλικτοι, Neymar, Robinho, Pato, με τον Neymar να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, με τον ντόρο που έχει γίνει, γύρω από τη μεταγραφή του σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Η πιθανή ενδεκάδα: Julio César - Daniel Alves, Lúcio, Thiago Silva, André Santos - Lucas, Ramires, Paulo Henrique Ganso - Neymar, Robinho, Alexandre Patο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Η Βενεζουέλα ξεκινάει τις υποχρεώσεις κόντρα στο μεγάλο φαβορί, όχι μόνο για την πρωτιά του ομίλου, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Η αποστολή της είναι δύσκολη, αλλά οι εκπλήξεις είναι μέσα στο παιχνίδι, όπως συνέβη στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Η αποστολή έχει μόλις εννιά παίκτες που αγωνίζονται εντός συνόρων, απόδειξη, ότι το ποδόσφαιρο της χώρας βρίσκεται σε άνοδο. Ο χαφ Arango ξεχωρίζει με την πληθωρική του παρουσία, πέραν της οργάνωσης του παιχνιδιού θα αναλάβει και όλες τις στημένες φάσεις με το "γλυκό" αριστερό που διαθέτει. Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες πρώτης γραμμής, όπως οι φορ "Miku" (παρατσούκλι του Fedor) και Rondon που αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα και έχουν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.

"Αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Διαθέτουμε εμπειρία και σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, μπορούμε να απειλήσουμε τις μεγάλες ομάδες. Το κίνητρο είναι μεγάλο όταν αντιμετωπίζεις τη Βραζιλία, που ανά πάσα στιγμή διαθέτει εξαιρετική ομάδα και ποιοτικούς παίκτες", ανέφερε ο Arango, που αποτύπωσε το κλίμα αισιοδοξίας στην ομάδα.

"Είναι πολύ θετικό γεγονός, η συμμετοχή μας σε αυτό το θεσμό, με αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Δείχνουμε σε όλους, ότι η Βενεζουέλα άλλαξε επίπεδο και αξίζει το σεβασμό όλων. Δεν φοβόμαστε τη Βραζιλία, οι παίκτες μου έχουν την απαραίτητη εμπειρία και δίψα για διάκριση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Προετοιμαστήκαμε, όπως έπρεπε και είμαι αισιόδοξος, για την πορεία μας, στον όμιλο", ανέφερε ο τεχνικός Cesar Farias.

Ο Arango είχε ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά τις ξεπέρασε και θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Farias δεν προτίθεται να κλειστεί πίσω και δείχνει να επιλέγει διάταξη με δυο επιθετικούς, τους "Ίβηρες" Miku και Rondon, που στα φιλικά έδειξαν πώς συνεργάζονται άψογα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Verga - Rosales, Vizcarrondo, Perozo, Cichero - Lucena, Rincon, Arango, Gonzalez - Miku, Rondon.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

30/06/99: 7-0 (Copa America) 

ΠΡΟΤΑΣΗ 1-ΟVER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου